Välkommen hem till Åvikefjärden!
En fantastiskt soldränkt sluttning ner mot Örnsköldsviks varmaste havsvik ett stenskast från trysunda och endast 15 minuter eller 15 km från centrum.

Bild tagen kvällen den 21 december från områdes gemensamma brygga. God Jul & Gott nytt år!

Kika in i MOD80, i MOD 156, eller i ÅVK 80 eller varför inte ÅVK 127. MOD – Modernistisk och ÅVK står för Åvikens egna villa.

Välkommen till en oas i skärgården!

Några vänner till mig bodde med sin sexåring i en trång tvåa utanför Göteborg och drömde om ett bättre boende. Områdets huspriser fick den drömmen att kännas avlägsen, men samma sommar besökte de mig och min familj här uppe i Örnsköldsvik. De trivdes fantastiskt bra, och väl hemma igen började de fundera: ”Om vi säljer vår lägenhet skulle vi kunna köpa ett hus vid vatten i Örnsköldsviktrakten, betala av bilånet och dessutom kunna köpa en skoter och en båt!” Och det var precis vad de gjorde.

Jag är uppvuxen i Järved, men det var först under mina år på andra orter som jag på allvar fick upp ögonen för hur fint vi har det i Örnsköldsvik. Och skulle jag sälja in trakten till folk från andra delar av landet, då är det närheten till kusten jag skulle locka med. Frågan är varför inte fler av oss som redan lever här tar chansen att bo vid kusten?

Det är vad vi vill möjliggöra genom Projekt Åvikefjärden, där 14 tomter är byggklara och 16 familjer inflyttade och ytterligare 23 tomter under detaljplaneändring. Vi vill att alla skall ha råd med ett kustnära boende, så för den som köper en tomt från 450 000 kr, eller en tomt med ett husskal kryper ner mot 1,5 miljoner eller nyckelfärdigt ner mot 2 miljoner för 80 m2 och ner mot 3 miljoner för 158 m2, BTA. 

Här bor du ca 15 minuter från centrum samtidigt mitt i skärgården, på en varm och solig sydvästsluttning som mynnar ut i en skyddad havsvik. Som barn tillbringade jag somrarna i Gullvik, och där var det oftast kallt i vattnet – men mina föräldrar hade en liten motorbåt som tog oss in i Åvikefjärden. Så snart vi kom in där steg vattentemperaturen med fem grader och blåsten ersattes av en stilla bris.

Att komma till Åvikefjärden är nästan som att kliva in i en annan klimatzon. Våren landstiger tidigt i Åvikefjärden där delar av området ligger helt snöfritt redan i mitten av mars. 

Eftersom hela viken är väldigt grund blir det snabbt varmt i vattnet, och nu jobbar vi med att göra sandstranden oemotståndligt för den som vill ta sig ett dopp. Samtidigt förgylls området med bastu, grillstuga och en liten båthamn. Nu kan du se fram emot härliga skogspromenader med sagolik utsikt från Ögeltjärnsberget – och dessutom ligger viken precis innanför Trysunda som utsetts till Sveriges vackraste ö i boken ”Sveriges öar”.

För oss är det här ett led i att utveckla Örnsköldsviks kommun och göra den till en ännu mer attraktiv plats att bo på. Kanske är det just dig vi bygger för? Bläddra vidare och ta reda på det? Varmt välkomna till oss på Byggsigurd AB. 

Kika in i en gamma broschyr från 2014!

Projekt Åvikefjärden är på paus från oss på Byggsigurd. Men låt inte det hindra er att köpa en tomt och bygga det hus ni önskar. Kontakta gärna oss så hjälper vi er att hitta en byggnadsfirma som vill bygga just ert drömhus och det finns många husfabrikanter att vända er till. 

Ovan så ser ni att TOMT 39-41 & 43 -45 är till salu för 450 000 kr inklusive moms inklusive vatten anslutning och infartsväg.

Tomt 42 till salu för 500 000 kr, inklusive vattenanslutning och infartsväg.

Tomt 46-53  kostar 500 000 kr inklusive vattenanslutning och infartsväg. Tomt 48-52 har installerat avloppssystem för drygt 100 000 kr och kostar således 100 000 kr mer. Tomt 48 och 49 har dessutom schaktats och fyllts för 75 000 kr var. 

Tomt 48 & 49 kostar: 675 000 kr. ( 500,000 + 100,000 + 75,000)

Tomt 52 kostar: 600 000 kr ( 500,000 + 100,000)

Tomt 50 & 51 sålda.

De grönmarkerade tomterna är inte avstyckade och ej till salu. Tillhör nästa etapp, datum för start är ej bestämt några år bort.

Miljömål !

Vi behöver ställa om och lära oss att bygga som naturen, vi kan inte fortsätta bygga utan att ta hänsyn till vår atmosfär och den koldioxid vi har lagt och fortfarande lägger till i balansen. Troligtvis världens dummaste experiment! Vem vet hur mycket atmosfären tål innan det snabbt börjar gå utför? 

Net-Zero innan år 2050! Redan nu?

En bra investering bygger kapital!

80 år av byggande men framförallt fastighetsförvaltning med förädling tillsammans med dagens teknik gör att vi kan bygga starka hus med minimalt underhåll och riktigt låga boendekostnader vilket säkrar värdet nu och för framtiden. Det kostar under 5000 kr/mån att bo här ute inklusive 85% belåning. Antalet räkningar blev plötsligt färre, vi har mer kvar i plånboken och inga renoveringar i sikte ;o)

Livet blir enklare & roligare med pengar!

Miljömål Järvedstrand!

Vi behöver ställa om och lära oss att bygga som naturen, vi kan inte fortsätta bygga utan att ta hänsyn till vår atmosfär och den koldioxid vi har lagt och fortfarande lägger till i balansen. Troligtvis världens dummaste experiment! Vem vet hur mycket atmosfären tål innan det snabbt börjar gå utför? 

Net-Zero innan år 2050! Redan nu?

En bra investering bygger kapital!

80 år av byggande men framförallt fastighetsförvaltning med förädling tillsammans med dagens teknik gör att vi kan bygga starka hus med minimalt underhåll och riktigt låga boendekostnader vilket säkrar värdet nu och för framtiden. Järvedstrand kommer alltid att värderas i topp i Örnsköldsvik! 

Livet blir enklare & roligare med pengar!